ANTALYA / ALANYA - Melahat Seher İlkokulu

Global Kids eTwinning'de kültürümüzü tanıtıyor, farklı kültürler tanıyoruz

Alanya Melahat Seher İlkokulu olarak yer aldığımız 12 farklı ülkeden 24 farklı paydaşla yürtülen Global Kids eTwinning projemizde işbirlikçi, web2.0 araçlarının yer aldığı bir çok çalşıma ile verimli bir süreç geçiriyoruz. Projede yapılan çevrimiçi görüşmeler ile ingilizce konuşma becerilerini geliştiren öğrencilerimiz yaşıtları ile hem öğreniyor hem de eğleniyorlar. Projede yer alan penpals etkinliği ile öğrencilerimiz birbirlerine ingilizce mektuplar yazarak yazma becerilerine katkı sağlıyorlar. 22 Nisan Dünya Günü ile yapılan ortak ürün video çalışması ile paydaşlar "Bugün Dünya için ne yaptın?" sorusunun cevaplarını uygulamalı olarak paylaşıyorlar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili storyjumper ile bir ekitap oluşturacak olan paydaşlar kitapta çocuklarla ilgili ünlü kişilerin söyledikleri sözlere yer verecekler.

İngilizce dil gelişiminin yanı sıra farklı kültürler tanıyan öğrencilerimiz aynı zamanda Türk kültürümüzü farklı ülkelerden arkdaşlarına tanıtıyor ve bunun için keyifli çalışmalar yapıyorlar. Yapılan güzel çalışmalar video şeklinde paylaşılıyor.

Yayın: 18.04.2023 - Güncelleme: 18.04.2023 23:34 - Görüntülenme: 108